Linköping HC
2
Djurgårdens IF
3
Lör 23/2
Spelad
Växjö Lakers HC
Djurgårdens IF
Tis 26/2
19:00
Djurgårdens IF
Luleå Hockey
Tors 28/2
19:00
HV71
Djurgårdens IF
Lör 2/3
18:00
Djurgårdens IF
Skellefteå AIK
Tis 5/3
19:00
Rögle BK
Djurgårdens IF
Tors 7/3
19:00
Djurgårdens IF
Mora IK
Lör 9/3
15:15
Djurgårdens IF
Frölunda HC
Tis 12/3
19:00
Färjestad BK
Djurgårdens IF
Tors 14/3
19:00
Djurgårdens IF
GIF Sundsvall
Mån 1/4
19:00
Örebro SK
Djurgårdens IF
Sön 7/4
15:00
Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Sön 14/4
15:00
BK Häcken
Djurgårdens IF
Sön 21/4
15:00
Djurgårdens IF
IFK Norrköping
Ons 24/4
15:00
Hammarby IF
Djurgårdens IF
Sön 28/4
15:00
Helsingborgs IF
Djurgårdens IF
Sön 5/5
15:00
Djurgårdens IF
AIK
Sön 12/5
15:00
Falkenbergs FF
Djurgårdens IF
Ons 15/5
15:00
Djurgårdens IF
IF Elfsborg
Sön 19/5
15:00
Djurgårdens IF
Östersunds FK
Sön 26/5
15:00
IK Sirius
Djurgårdens IF
Sön 2/6
15:00
Expressen

för 10 månader sedan

"Då får du jäkla problem i omklädningsrummet"

Redan direkt efter förlusten borta mot Djurgården var Markus Rosenberg kritisk.

Mot både prestation och resultat.

Med två dagar sedan 0–3-matchen håller Malmö FF:s lagkapten fast i sin analys, men breddar också sitt perspektiv.

– Det är inte en sak, utan det är allt. Vi måste se hur det har gått i år, det var vår första förlust.  Samtidigt som vi måste se verkligheten. Vi har alldeles för lite poäng, det gäller att plocka pinnar nu, säger Rosenberg och tillägger.

– Men vi ska kolla vad vi har i bagaget också, så dåliga som vi varit de senaste tre matcherna är vi inte. Det kommer svackor. Vi är inte vana vid det. Supportrarna är inte vana vid det. Media är inte van vid det. 

Under dagarna som gått har Malmö FF fått kritik för strategin med något färre etablerade spelare och fler lärlingar i truppen, för underpresterande stjärnor och nyförvärv som ännu inte hittat helt rätt.

 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

Inte alls orolig

Markus Rosenberg förstår uppståndelsen.

– Det är klart det blir en jäkla stor grej. Och det ska vara en jäkla stor grej. Det är den pressen vi sätter på oss själva. Vi har inte förändrat någon syn på det.

Att de färre etablerade spelare i truppen jämfört med i fjol skulle ha mycket att göra med de tre matcherna utan seger viftar MFF-kaptenen bort.

– Jag tror inte det spelar någon som helst roll. Kolla de som hoppar in senast (Samuel Adrian och Felix Konstandeliasz). Felix var hur duktig som helst. Samme också. (Mattias) Svanberg har startat nästan varje match och gjort det bra. Det är jag inte alls orolig för.

 

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell. 

LÄS MER: Experternas tips – så slutar allsvenskan 2018. 

"Ett jäkla problem"

Mot Djurgården saknades fem spelare inför matchen på grund av skador och sjukdom, medan Lasse Nielsen blev skadad under den. Till matchen mot BP är sannolikheten hög att Nielsen, Arnor Traustason och Eric Larsson tillbaka.

– När man bygger en trupp kan man inte räkna med att vi ska ha så många skador som vi hade nu. När alla är friska då sitter du med problem på andra hållet. Ni har faktiskt ställt den frågan när alla varit friska: "Har ni för stor trupp? Hur gör ni med de etablerade som inte får spela nu?".

– Truppen nu är precis som vi vill ha den. Sedan vill vi så klart inte ha det skadeläget som vi har precis nu, men tar man och kollar på läget om alla är friska och man ska ha flera etablerade till... Då får du ett jäkla problem i omklädningsrummet.

Vad säger du till de supportrar som tittar i tabellen och ser att Malmö FF ligger nia?

– Det är klart det är en ny erfarenhet för dem också. Det är samma sak för en själv. Det här är jag inte van vid, tre matcher utan vinst det känns inte som vi haft det sedan jag kom hem. 

– Vi hade två mot Sundsvall och Jönköping (2016). Det gäller att inse allvaret i det hela, samtidigt som man inte får tappa tron på det vi gör. Det felet gjorde vi när vi hade Allan (Kuhn) och förlorade de två. Då började vi slå långa bollar. 

"Behöver göra det mycket enklare"

Det året vann Malmö FF trots allt SM-guld.

– Vi vann till slut. Men jag tror inte i längden att det är den rätta metodiken. Jag tror att vi behöver hamna i ett mellanting. Vi behöver göra det mycket enklare. Sedan kan man utveckla spelet där efter, för vi ska inte glömma bort hur vi vill spela. Men i dagsläget ska vi göra det enkelt.

Vad betyder måndagens match mot BP?

– Vi har varit där många gånger. Jag kommer ihåg att vi mötte Elfsborg borta efter Sundsvall och Jönköping 2016 och vann med 1–0 (Rosenberg målskytt). Sedan vann vi guld, säger Rosenberg som poängterar att vad det nu handlar om för Malmö FF är segrar.

– Det är ju det. Det är trepoängare vi ska ha. Alla fel, som det alltid finns några av, kommer upp till ytan när du inte tar tre poäng. Tar du tre poäng men gör en precis likadan match så händer i princip ingenting. Det gäller att fortfarande ha tron och modet, säger Rosenberg och fortsätter.

– Även om vi inte var bra mot Djurgården så är det 1–0-målet som avgör. Hade vi gjort 1–0 så  tror jag att vi hade vunnit. Det kändes som en vågskål där när man satt utanför och tittade på.

Läs mer: MFF:s svar efter tunga kritiken 

Läs hela artiklen på Expressen