Linköping HC
2
Djurgårdens IF
2
Lör 23/2
Live
Växjö Lakers HC
Djurgårdens IF
Tis 26/2
19:00
Djurgårdens IF
Luleå Hockey
Tors 28/2
19:00
HV71
Djurgårdens IF
Lör 2/3
18:00
Djurgårdens IF
Skellefteå AIK
Tis 5/3
19:00
Rögle BK
Djurgårdens IF
Tors 7/3
19:00
Djurgårdens IF
Mora IK
Lör 9/3
15:15
Djurgårdens IF
Frölunda HC
Tis 12/3
19:00
Färjestad BK
Djurgårdens IF
Tors 14/3
19:00
Djurgårdens IF
GIF Sundsvall
Mån 1/4
19:00
Örebro SK
Djurgårdens IF
Sön 7/4
15:00
Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Sön 14/4
15:00
BK Häcken
Djurgårdens IF
Sön 21/4
15:00
Djurgårdens IF
IFK Norrköping
Ons 24/4
15:00
Hammarby IF
Djurgårdens IF
Sön 28/4
15:00
Helsingborgs IF
Djurgårdens IF
Sön 5/5
15:00
Djurgårdens IF
AIK
Sön 12/5
15:00
Falkenbergs FF
Djurgårdens IF
Ons 15/5
15:00
Djurgårdens IF
IF Elfsborg
Sön 19/5
15:00
Djurgårdens IF
Östersunds FK
Sön 26/5
15:00
IK Sirius
Djurgårdens IF
Sön 2/6
15:00
Fotbolldirekt

för 10 månader sedan

PÅ FD: Tacksamheten mot Michelsen – ”Bakom två toppaffärer för Bajen”

Det är utifrån detta ett Hammarby som sett ut att behöva tid och hur inte minst tränarbytet såg ut försätta Hammarby i ett stressläge. Långsiktigheten såg bruten ut.
Snabbt har den bilden nu visat sig vara fel med en allsvensk vår med Hammarby i serieledning. En skräll och det utan poängförlust. I går på nytt tre poäng och Norrköping bitvis utspelade i det allsvenska toppmötet.
– Mest nöjd är jag med att vi hela tiden tänker på att stå upp för vad vi vill göra. Vi ska stå upp för den linje vi har valt och det blir lättare med det starka team vi har, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till FotbollDirekt.se på fredagkvällen.

LÄS: ANALYSERAR HAMMARBYS SKRÄLLSTART – VAD GÖR BAJEN TILL STÖRSTA HITEN?

– Vad det handlar om? …
– Men det är bara att titta på planen. Hur vi sagt att vi s k a öka sista kvarten, spela framåtlutade som vi säger och det hårda arbetet. Ingen kommer undan och kommer inte att göra det. Vi har organisatoriskt tagit det steg för steg – nu ska vi sportsligt lika mycket ta allt steg för steg. Ja, det har börjat bra och arbetsron vi skaffar oss med fyra raka segrar betyder ju oerhört mycket, även om det än så länge bara handlar om fyra omgångar.

Men alldeles oavsett om man bryter ner det lite så kommer ni nu nästan helt säkert ha Malmö FF bakom er fram till sommaruppehållet (skiljer sju poäng). Bara en sådan sak?
– Ja, haha. Har inte riktigt tänkt den tanken men visst det säger väl något. Det var det nog inte många som kunde tänka sig innan säsongen, funderar sportchefen.

Samtidigt så är det en ödmjuk gammal guldmakare som just nu befinner sig hemma hos familjen i Helsingborg.
Bland annat så vill han inte glömma bort som exempelvis inte mörka Jakob Michelsens i många avseenden – fina rekryteringsjobb. Trots en infekterad skilsmässa så är Jansson generös när han får frågan om bland annat Björn Paulsens och Jeppe Andersens succér.

– Men det är klart att det är två namn han låg på för att ta till Hammarby. Två oerhört bra värvningar, två toppaffärer för oss. Det är klart att Jakob (Michelsen) gjorde mycket bra för Hammarby. Det är en jävla bra fotbollstränare.

Stefan Billborn nämnde i en intervju idag att han aktar sig för att prata för mycket med tanke på att pressen nu lär skjuta i väg kring Bajen?
– Han ska inte alls känna så. Han har ett jävla starkt team kring sig som står pall för mycket. Pablo Pinones och Joachim Björklund och Mikael Hjelmberg. Det är starka killar, samt att vi har en ledning som verkligen står bakom beslut som vi i sporten tar. Vi har en tydlig linje som alla är överens att försvara.

Kan du ängslas över att det här bara ska ta slut? Att resultaten börjar vika?

– Nej, jag är ju inte det. mest handlar det om en vinnarmentalitet vi från första början jobbar med spelarna kring. Den byggs fortfarande men den mentalitet vi visar kommer plötsligt inte bara att försvinna. Det tillsammans med att Stefan Billborn är precis så bra som vi visste. Alltså han är ett namn som varenda spelare känner för. Det är så lätt att känna så omtyckt han är av spelarna.

Läs hela artiklen på Fotbolldirekt