E

Expressen

för 6 månader sedan

Rahimi förklarar nu slängkyssen

Daniel Rahimi växte upp i Umeå och spelade under sina unga år i IF Björklöven där han redan som liten spelade de hetaste av matcherna mot Skellefteå AIK.

Och rivaliteten mellan Skellefteå AIK och IF Björklöven i länet Västerbotten är också en av de mest infekterade i landet vilket gjorde att det redan i ung ålder blev mycket hatkänslor över pojkmatcherna som spelades. 

Därför var det lite speciellt för Rahimi att i går kväll få spela sin första finalmatch i Skellefteå - och då blev han målskytt direkt.

– Jag får en jättebra passning av Elias sen lyckas jag få till ett bra skott för ovanlighetens skull som satt. Det var skönt att se den gå in, säger Rahimi som efter målet firade genom att slänga upp en slängkyss mot läktaren bakom Joni Ortio i målet...

– Ja, jag hade lite barndomsvänner här som hade spökat ut sig, så den var tillägnad dem.

"En rivalitet som levt med mig hela livet"

Och efter matchen kom han också att uttala sig om hatkänslorna till Skellefteå AIK:

– För mig som gammal lövare är det speciellt att spela här och det är en rivalitet som levt med mig hela livet.

Utöver vänner på läktaren så fanns där i Skellefteå Kraft arena också många Björklöven-halsdukar, något Rahimi uppskattade:

– Det var kul att se och roligt för mig som hade en del familj och kompisar här.

Det var hett där ute i kväll?

– Det är mycket känslor, precis som ett slutspel ska vara. Det är två lag som sliter för varje millimeter och i dag drog vi det längsta strået. 

Läs hela artiklen på Expressen