Färjestad BK
2
Djurgårdens IF
3
Tors 14/3
Spelad
Djurgårdens IF
GIF Sundsvall
Mån 1/4
19:00
Örebro SK
Djurgårdens IF
Sön 7/4
15:00
Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Sön 14/4
15:00
BK Häcken
Djurgårdens IF
Sön 21/4
15:00
Djurgårdens IF
IFK Norrköping
Ons 24/4
15:00
Hammarby IF
Djurgårdens IF
Sön 28/4
15:00
Helsingborgs IF
Djurgårdens IF
Sön 5/5
15:00
Djurgårdens IF
AIK
Sön 12/5
15:00
Falkenbergs FF
Djurgårdens IF
Ons 15/5
15:00
Djurgårdens IF
IF Elfsborg
Sön 19/5
15:00
Djurgårdens IF
Östersunds FK
Sön 26/5
15:00
IK Sirius
Djurgårdens IF
Sön 2/6
15:00
AFC Eskilstuna
Djurgårdens IF
Sön 7/7
15:00
Djurgårdens IF
Malmö FF
Sön 14/7
15:00
Kalmar FF
Djurgårdens IF
Sön 21/7
15:00
Djurgårdens IF
BK Häcken
Sön 28/7
15:00
Djurgårdens IF
Kalmar FF
Tis 30/7
15:00
IF Elfsborg
Djurgårdens IF
Sön 4/8
15:00
Djurgårdens IF
IK Sirius
Sön 11/8
15:00
Djurgårdens IF
AFC Eskilstuna
Sön 18/8
15:00
Fotbolldirekt

för 9 månader sedan

PÅ FD: Supertransfern som får Dif-Bosse att rysa: ”Fantastisk saga”

Djurgården har gått från att vara en förening i ekonomisk kris till en välmående klubb. Sportchefen Bosse Andersson har gjort ett hästjobb sedan han återvände till Djurgården 2014. Spelare som Daniel Amartey, Emil Bergström, Sam Johnson, Omar Colley och Michael Olunga är några av Anderssons stora försäljningar som gett Djurgården ett stort eget kapital.

Den sistnämnde, Michael Olunga, såldes förra vintern till Kina för hela 40 miljoner kronor, detta efter endast en säsong i klubben. Den kenyanska anfallaren är Djurgårdens bästa transfer någonsin.

Ny tvåa på listan är Felix Beijmo, som under tisdagen blev klar för Werder Bremen. 30 miljoner kronor har det skrivits om de senaste dagarna, något Andersson nu bekräftar.

– Ja, eller nu är ju detta i euro, men så blir det säkert om man kalkylerar, konstaterar sportchefen för FotbollDirekt.se.

Du måste vara väldigt nöjd med affären?

– Absolut är jag det. Det här är en fantastisk saga och vi är nöjda med hur övergången gått till på alla plan. Vi och Werder Bremen har hittat en väldigt bra lösning.

Beijmo är den dyraste försäljningen i allsvenskans historia när det kommer till försvarsspelare. Hur känns det att ha lyckats med den rekordtransfern?

– Det känns naturligtvis bra eftersom det här är bra för Djurgården. Samtidigt vet vi om att Felix är en spännande fotbollsspelare och som sagt, allt har gått väldigt schysst till och vi har hela tiden haft bra diskussioner med Werder Bremen. Det här var såväl det bästa sportsligt som ekonomiskt för Felix och de skälen gör att hela den här transfern känns fantastisk på alla sätt.

Beijmo kom till Djurgården kort före fjolårets allsvenska premiär. Då hade högerbacken kommit direkt från division 1 med Brommapojkarna, men omställningen till allsvenskan visade sig inte vara någon stor grej för tonåringen som sedan ankomsten till Blåränderna varit tokgiven i backlinjen.

LÄS: PEPPEN EFTER DJURGÅRDEN – ”ÖGON PÅ MIG FRÅN HELA VÄRLDEN” 

Nu väntar betydligt tuffare konkurrens i Werder Bremen då den tjeckiska landslagsmannen Theodor Gebre Selassie, med 177 matcher i Bundesliga, opererar på högerkanten. Bosse Andersson oroas dock inte över att Beijmo inte kommer få någon speltid.

– Klart vi fört diskussioner hur de ser på honom för vi värderar ju Felix högt, men Werder Bremen ser det här långsiktigt. De har visat för både oss och för Felix att de har en väldigt bra sportslig plan för Felix. Han har ju själv varit med i diskussionerna och Felix hade också Werder Bremen högst upp på önskelistan. Därför känns det extra fint att vi kommit överens.

Djurgården tappar nu en spelare som varit ordinarie sedan allsvenska starten 2017. Som alternativ på högerbacksplatsen finns Niklas Gunnarsson, som egentligen är mittback, och Johan Andersson som värvades in från Sirius i vintras. Bosse Andersson anser att tränaren Özcan Melkemichel har bra material i truppen för att ersätta 20-årige Beijmo.

– Ja, vi har alternativ på den positionen. Det har ju varit väldigt tuff konkurrens i försvarslinjen. Johan Andersson värvades in för att vi visste att situationen med Beijmo skulle komma. Nu blev det ju också exakt så. Felix har spelat sin sista match och transferfönstret är stängt. Vi visste att Felix skulle vara en attraktiv spelare men jag känner mig väldigt trygg med att vi i det korta perspektivet kan hantera det här på ett bra sätt ändå.

Men det är inte så att du känner att ni behöver få in en ny högerback?

– Vi måste ta långsiktiga bra beslut. Sedan kan man alltid se vad man kan göra nu och vad man kan göra på lång sikt, men vi vet att vi har flera skickliga spelare i vår trupp som kan spela ytterback.

Läs hela artiklen på Fotbolldirekt