D

DIF Hockey

för 5 månader sedan

Snabba spelare när DIF deltog på Blodomloppet

Djurgårdens organisation sprang i dag Blodomloppet ute på Gärdet/Djurgården. Att ge blod är en viktig samhällsinsats och kan leda till att människor mår bra och får möjlighet att idrotta.

Det 5 kilometer långa loppet fick en djurgårdare som segrare. William Wiå var snabbast av alla och sprang på den stabila tiden 19:08 minuter.

– Jag hade någon som flåsade mig i ryggen men jag lyckades vinna ändå. Men jag var väldigt trött när jag kom i mål, det var tyngre än jag trodde, sa Wiå från prispallen.

Som en erkänt duktig löpare i laget hade han lite press på sig inför tävlingen.
– All press låg på mig. Alla i lkaget sa att jag skulle behöva böta om jag inte vann, så det var skönt att vinna.

Andrea Dalen var tredje snabbaste tjejen i mål på 22.08 minuter. Efteråt intervjuades hon på priscermonin där hon konstaterade: – Det var bara att springa. Det här är för en bra sak. Vi kan inte ge blod eftersom vi är elitidrottare, men vi kan vara här och påvisa uppmärksamhet för det.

Även Niclas Bergfors och Andreas Engqvist sprang in på fina tider under 20 minuter.

Att lämna blod handlar om att agera här och nu. Blod är färskvara och kan bara lagras i upp till sex veckor. Vill du ge blod? Gå in på www.geblod.nu för att hitta din närmsta blodcentral och få svar på eventuella frågor inför blodgivningen.

Läs hela artiklen på DIF Hockey