Färjestad BK
2
Djurgårdens IF
3
Tors 14/3
Spelad
Djurgårdens IF
GIF Sundsvall
Mån 1/4
19:00
Örebro SK
Djurgårdens IF
Sön 7/4
15:00
Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Sön 14/4
15:00
BK Häcken
Djurgårdens IF
Sön 21/4
15:00
Djurgårdens IF
IFK Norrköping
Ons 24/4
15:00
Hammarby IF
Djurgårdens IF
Sön 28/4
15:00
Helsingborgs IF
Djurgårdens IF
Sön 5/5
15:00
Djurgårdens IF
AIK
Sön 12/5
15:00
Falkenbergs FF
Djurgårdens IF
Ons 15/5
15:00
Djurgårdens IF
IF Elfsborg
Sön 19/5
15:00
Djurgårdens IF
Östersunds FK
Sön 26/5
15:00
IK Sirius
Djurgårdens IF
Sön 2/6
15:00
AFC Eskilstuna
Djurgårdens IF
Sön 7/7
15:00
Djurgårdens IF
Malmö FF
Sön 14/7
15:00
Kalmar FF
Djurgårdens IF
Sön 21/7
15:00
Djurgårdens IF
BK Häcken
Sön 28/7
15:00
Djurgårdens IF
Kalmar FF
Tis 30/7
15:00
IF Elfsborg
Djurgårdens IF
Sön 4/8
15:00
Djurgårdens IF
IK Sirius
Sön 11/8
15:00
Djurgårdens IF
AFC Eskilstuna
Sön 18/8
15:00
Fotbollskanalen

för 8 månader sedan

Peking ligger lågt efter Fransson-värvningen: "Kommer inte agera mer om vi inte tappar någon"

Med knappt halva serien spelad är IFK Norrköping ett av lagen som är med i toppstriden. I söndags knep man en poäng av toppkonkurrenten Djurgården på Tele2 Arena, och man ligger just nu på tredje plats, tre poäng bakom ledande AIK med en match mindre spelad.

Peking har redan gjort klart med en prestigevärvning i Alexander Fransson, som återvänder hem från Basel och kan komma att göra comeback i den vita tröjan nu på söndag mot Häcken, om allt administrativt blir klart kring övergången. Det svenska övergångsfönstret öppnar dock samma dag som matchen, och det mesta talar för att det blir först på matchdagens förmiddag som klubben kommer ha ett besked om Fransson får spela.

- Det är framför allt klubben, i det här fallet Basel, som måste ha en kontakt i förbundet. Det krävs att någon går in fysiskt och gör en registrering på förbundet. Samtidigt ska det här matchas mot samma procedur hos det svenska förbundet. Det måste vara bemannat trots att det är söndag. I Sverige kommer det nog att gå bra, och vi får hoppas att schweizarna också gör samma sak, berättar Norrköpings ordförande Peter Hunt för Fotbollskanalen.

Utöver Fransson är det dock lugnt på in-fronten nu när fönstret snart öppnar, menar Hunt.

- Jag tror inte att vi behöver göra så mycket. Vi anser att vi har en bred trupp. Det handlar snarare att parera om några flyttar. Vi har intresse på några våra av spelare, även om det ännu inte är riktigt konkret. Nu börjar de europeiska klubbarna se om sina trupper inför stundande säsong. Vi ligger därför lite lågt. Om vi inte tappar några kommer vi inte heller agera för att ta in något nytt. Vi anser att vi har en så bred trupp att vi sitter nöjda i det här läget.

Tidigare har det ryktats om att sådana som Kalle Holmberg och Linus Wahlqvist varit på väg bort, hur ser det ut kring dem?
- Det är sådana namn som figuerar, men även fler, som Fjoluson och ytterligare andra som kan vara aktuella. Men vi har inga konkreta förhandlingar eller några bud på dem. Det blir mycket surr kring det här när fönstret öppnas, men det blir sådana namn som nämns. Men det finns inget konkret ännu.

På målvaktssidan i Norrköping har David Mitov Nilsson tagit sig tillbaka från skada, men det har fortsatt varit Isak Pettersson som vaktat målet.

- Det är en delikat situation för Jens (Gustafsson, manager) att ta ut den rätta målvakten. Det är två duktiga målvakter. Isak har gjort det fantastiskt bra under våren, och nu är David på väg in och är kvitt sin skada. Det blir dagsform som får avgöra vem som står. Vi har hellre två duktiga målvakter än att det finns en klar etta och en klar tvåa. I det här fallet är det kanske två ettor som slåss om det. Tiden får utvisa hur det blir, men det känns bekvämt för klubben i det här läget, säger Hunt.

Är det långsiktigt möjligt att ha två så profilerade målvakter i truppen?
- Det är precis som du säger, det blir lite svårt över tid om någon av dem inte får speltid. Men man kan ju rotera och hitta andra lösningar. Det beror lite på hur målvakterna själva ser på det, vad de har för alternativ och vilken utvecklingsfas de är i. En yngre målvakt kanske mer kan acceptera att sitta på bänken för att lära sig och komma in i det. Men i dag  tycker vi att det känns bra med båda två, de jobbar på, är goda kamrater och stöttar varandra. Det känns tryggt.

Läs hela artiklen på Fotbollskanalen