D

DIF Hockey

för 1 månad sedan

Holmgren inför Brynäs: "Inställda på fight"

En period hann spelas i söndags innan det gick hål i isen, men det var en bra.
– Jag tycker vi gjorde en bra första del av matchen mot Luleå. Dom är ett väldigt skickligt lag som spelar med mycket fart och kreativitet, men jag tycker att vi höll dom bra utanför och även att vi själva skapade en del målchanser, säger Josefine Holmgren om lagets prestation under de 20 minuter.

Eftersom att resultatet från söndagens match mot Luleå inte går att tyda så lutar vi oss tillbaka till vinsten mot AIK för drygt en vecka sedan, en match Holmgren tycker var en härlig kväll.
– Hela laget var inställda på fight från början. Det märktes ganska rejält direkt när pucken släpptes. Vi åkte skridskor, fick in puckar på kassen och ville vara i den heta ytan. Vi spelade som ett lag vilket resulterade i en väldigt trevlig kväll för oss.

"Vara in den heta grytan"

Josefine Holmgren kom till Djurgården inför förra säsongen, det efter att ha gjort 10 säsonger i Brynäs. Gästande lag har liksom Djurgården däremot haft en det tufft.
– Inledningsvis har de haft det lite tungt med skador och annat som satt stopp för spelare, som oss, men det är absolut ett lag man inte ska underskatta.

– De har några heta målskyttar och åker en hel del skridskor. Det är inte precis en hel vetenskap att vi måste ha samma intensitet som mot AIK. Vara där när pucken släpps, fortsätta lita på vårt spel till 110% och vilja vara i den heta ytan. Ett lag som jobbar som ett helt enkelt.

Även om det gått lite trögt för laget har hon själv steppat upp denna säsong enligt henne själv.
– Hittills har säsongen börjat bra för egen del. Jag känner mig starkare både mentalt och fysiskt och det känns som det speglas på isen med. Jag vill vara den bästa jag för laget varje dag och hoppas kunna fortsätta på samma stråk.

Nedsläpp är kl 19.00 imorgon på Stora Mossen. Kan du inte vara på plats ser du matchen på svenskhockey.tv

Läs hela artiklen på DIF Hockey