Linköping HC
2
Djurgårdens IF
2
Lör 23/2
Live
Växjö Lakers HC
Djurgårdens IF
Tis 26/2
19:00
Djurgårdens IF
Luleå Hockey
Tors 28/2
19:00
HV71
Djurgårdens IF
Lör 2/3
18:00
Djurgårdens IF
Skellefteå AIK
Tis 5/3
19:00
Rögle BK
Djurgårdens IF
Tors 7/3
19:00
Djurgårdens IF
Mora IK
Lör 9/3
15:15
Djurgårdens IF
Frölunda HC
Tis 12/3
19:00
Färjestad BK
Djurgårdens IF
Tors 14/3
19:00
Djurgårdens IF
GIF Sundsvall
Mån 1/4
19:00
Örebro SK
Djurgårdens IF
Sön 7/4
15:00
Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Sön 14/4
15:00
BK Häcken
Djurgårdens IF
Sön 21/4
15:00
Djurgårdens IF
IFK Norrköping
Ons 24/4
15:00
Hammarby IF
Djurgårdens IF
Sön 28/4
15:00
Helsingborgs IF
Djurgårdens IF
Sön 5/5
15:00
Djurgårdens IF
AIK
Sön 12/5
15:00
Falkenbergs FF
Djurgårdens IF
Ons 15/5
15:00
Djurgårdens IF
IF Elfsborg
Sön 19/5
15:00
Djurgårdens IF
Östersunds FK
Sön 26/5
15:00
IK Sirius
Djurgårdens IF
Sön 2/6
15:00
Hockey Sverige

för 2 veckor sedan

Emil Bemström – din förgrömmade målskytt: "Spelade bättre och bättre"

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det fortsätter att vara en drömsäsong för Emil Bemström. Forwarden som hade svårt att ta en ordinarie tröja i Leksand i fjol och som skjutit flest mål av samtliga spelare i SHL för Djurgården den här säsongen. De senaste fyra dagarna har 19-åringen visat upp sig i Tre Kronor för första gången – och som han har gjort det.

Efter att ha skjutit sitt första landslagsmål 2.25 in i debuten mot Tjeckien i torsdags fick han rejäl utdelning i den avslutande matchen mot Finland i dag. Bemström lämnade isen med 2+1. Bland annat efter att ha skjutit 4–4-kvitteringen som gav Tre Kronor den poäng man behövde för att undvika jumboplatsen i Beijer Hockey Games.
– Det känns bra. Jag gjorde inte en jättebra första match. Andra var helt okej och tredje var ganska bra, säger Bemström efter 4–5-förlusten på straffar.
– Från första matchen tog jag lärdomar till andra matchen och nu vidare till tredje matchen. Jag spelade bättre och bättre för varje match.

Hans förmåga att anpassa sig till nya omgivningar har kommit väl till hands den här säsongen. Oavsett om det har handlat om att gå från allsvenskan till SHL, från SHL till JVM eller JVM till Tre Kronor. Bemström har levererat på alla nivåer.
– Jag har ganska lätt att ställa om. Det handlar hela tiden om att vänja sig vid den nivå  man spelar på. Ju längre jag kommer att komma i min karriär blir det ett snäpp till så det gäller att kunna lära sig det, säger han.

På läktaren har Josef Boumedienne och Jarkko Ruutu från Columbus Bue Jackets organisation följt sitt draftval med stort intresse. Ruutu är ofta i Stockholm och ses prata med Bemström efter Djurgårdens hemmamatcher i SHL. Så var också fallet efter matcherna i Beijer Hockey Games.
– Jag tänker inte så mycket på det, jag tänker på att gå ut och spela mitt egna spel. Sedan får jag lite feedback efter matcherna så det är skönt att ha dem här, säger Bemström.

Vad säger de om ditt spel?
– Inte så mycket just nu. Mest att jag gör det bra.

I Beijer Hockey Games gjorde han det så bra att han delade segern i poängligan med tjecken Jan Kovar. 3+1 på tre matcher räckte också till en plats i turneringens All-Star Team – och till priset som turneringens bästa forward.

Kan framgången rent av göra Emil Bemström till en potentiell VM-spelare i maj?
– Jag ser det bara som en bonus, men absolut hade det varit kul att få vara med där och bidra med det man är bra på, säger han själv.

Emil Bemström är inte den enda ynglingen som har presterat bra hockey för Tre Kronor i turneringen. Isac Lundeström, som satt på läktaren i första matchen mot Tjeckien, blev målskytt för andra matchen i rad när han satte 2–1-målet mot Finland.
– Han gör det bra. I går avgjorde han och i dag gör han också ett viktigt mål. Han spelar stabilt över hela banan. Det är en kille att lita på, säger Emil Bemström om den jämngamle centern.

Lundeström var i sin tur imponerad av Bemström.
– Man har ju sett hur han har utvecklats de senaste åren. Från att ha gått till Leksand och kanske inte alls spelat så mycket. Det var nog inte så många som trodde att han skulle gå så här bra, men han har verkligen bevisat att han har ett bra skott och är en bra skridskoåkare. Det är jättekul, säger Luleåcentern.

Läs hela artiklen på Hockey Sverige