H

Hockey Sverige

för 9 månader sedan

Djurgården värvar Sebastian Strandberg: "Han har ingredienser som tilltalar oss"

Djurgården har ett tungt namn på skadelistan på centerpositionen just nu, och det är Andreas Engqvist. Nu skriver klubben på sin hemsida att man gjort klart med en som ska fylla det hålet någorlunda.

Det är Panterns målkung Sebastian Strandberg som är klar för tabelltvåan.
– En centerförstärkning för att bredda vår trupp. Vi har ingen naturlig centertyp i vår trupp idag om någon av de ordinarie skulle gå sönder. Han har en stark säsong bakom sig i Pantern i Allsvenskan. Han har ingredienser i sitt spel som tilltalar oss, säger Joakim Eriksson, sportchef i Djurgården, till klubbens hemsida. 
– Vi har förhoppningar om att Engqvist ska komma i spel – men det finns ingen givenhet att så kommer ske, tillägger han.

Strandbergs 14 mål ger honom alltså en förstaplats i Panterns interna målliga. Och hans plusminus-statistik (+21) är den bästa i Hockeyallsvenskan tillsammans med Anders Grönlund i Pantern.
–  Jag har utvecklats på alla områden sen jag spelade i SHL senast. Jag har haft en mer framhävande roll och har fått ett bättre självförtroende på isen i och med mer istid. Jag har alltid känt att jag kan spela i SHL. Ska bli kul att göra det igen, säger centern.

Kontraktet sträcker sig för säsongen ut.

Läs hela artiklen på Hockey Sverige