F

Fotbollskanalen

för 9 månader sedan

El Kabir bekräftar flytt från Dif: "Varit planerat att jag skulle lämna 2018"

Förra året gjorde Othman El Kabir fyra mål och sex assist i allsvenskan. Nu är yttermittfältaren ytterst nära en flytt ifrån Djurgården. Tidigare under tisdagen bekräftade Blårändernas sportchef Bosse Andersson att en övergång till en rysk klubb var "väldigt nära" - och nu berättar huvudpersonen själv att det bara är detaljer som återstår innan han flyttar österut.

- Klubbarna är överens och det är bara jag som ska göra läkarundersökningen och skriva på mitt kontrakt. Tanken är att jag ska åka dit i dag eller i morgon bitti, säger Othman El Kabir till Fotbollskanalen.

Det är FC Ural som lagt ett bud på El Kabir, som kom till Djurgården från AFC Eskilstuna sommaren 2016.

- Ja, det är FC Ural, bekräftar 26-åringen.

- Det känns bra. Det här var tanken från första början, att jag skulle komma till Djurgården, göra det bra och sen ta steget utomlands. Ryska ligan är lite underskattad, det finns många bra klubbar där och därifrån kan man alltid ta ett steg till. Det är ett bra steg.

El Kabir utvecklar:

- Djurgården får sina pengar och jag ska inte sticka under stolen med att jag får bra pengar. Det är inte många sådana här chanser man får i fotbollen. Jag skulle inte säga att jag säkrar min framtid, men jag kommer tjäna bra. Jag är i rätt ålder och jag har två barn, så det fanns inte så mycket att tänka på. Jag är väldigt tacksam över att Djurgården är villigt att släppa mig nu när vi har något bra på gång och satsar. Jag uppskattar det väldigt mycket och jag vill tacka Bosse (Andersson, sportchef) och alla i Djurgården för det.

Vad tror du om att bo i Ryssland?
- Det är kallt där... Jag kollade upp lite och det är minus 17 grader där på dagarna. Men jag har hört att det är varmt på sommaren. Det där får man acceptera. Man får offra lite. Det viktigaste är att spela fotboll och kunna göra bra ifrån sig. Det kommer bli bra.

Vad säger du om tid i Djurgården?
- En jättebra tid. Det tog lite tid innan jag kom in i det. Jag kom från superettan men förra året tycker jag att jag tog flera kliv. Jag är ganska nöjd med min säsong då, men jag gjorde kanske lite för få poäng.

El Kabirs kontrakt med Djurgården löper över 2019.

- Att jag skulle bli såld under 2018 var planerat redan när jag skrev på för Djurgården. Sen om det skulle bli vintern eller sommaren spelade inte så stor roll, men tanken var att jag skulle bli såld det här året. Nu blev det så och jag tror att alla parter är nöjda med den här dealen, förklarar han.

Läs hela artiklen på Fotbollskanalen