E

Expressen

för 6 månader sedan

Sportchefen bekräftar: Duon lämnar laget

Mesta mästarna har haft en succésäsong i SHL med en andraplats i tabellen och inför slutspelet är laget favoriter till att nå final.

Men efter säsongen kan laget komma att uppleva en centerflykt. 

Efter att SportExpressen för ett par veckor sedan avslöjat att Markus Ljungh lämnar för rivalen HV 71 så kom i dag uppgifter om att man tappar även Linus Johansson till nästa säsong.

Det är Hockeynews som rapporterar om det.

– Det blir oundvikligen förändringar i vår trupp till nästa år. Kanske i viss mån större än vi önskar. Det är ofta baksidan med att ha ett framgångsrikt lag. Sedan är vi igen en förening på en resa, i en uppbyggnadsperiod, det gäller såväl sportsligt som ekonomiskt och organisatoriskt. Det gör att man på vissa sätt får gå ifrån spelare, i år är det främst centrar, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.

Bekräftar att duon lämnar

Vidare bekräftar Eriksson att duon Ljungh och Johansson inte finns kvar i laget till nästa säsong. 

– Ja, de två bland annat. Det kan hända att det blir fler spelare, som jag inte vet om ännu, som försvinner, säger Joakim Eriksson.

Jakten på ersättare till centerplatserna är redan i gång och i slutet av februari kunde SportExpressen avslöja att Hockeyallsvenskans poängkung, Emil Molin, är högaktuell för laget.

– Marknaden är ganska tunn på svenska centrar. Vi har många som är bra där i vår framgång och vi har inte råd att matcha alla våra centrars löner såsom marknaden i övrigt vill erbjuda dem och då tvingas vi att gå ifrån en del spelare som vi gärna hade behållit annars.

 

Läs hela artiklen på Expressen