E

Expressen

för 6 månader sedan

Djurgårdsstjärnorna ska få barn: ”Är jätteglada”

Emilia Brodin, tidigare Appelqvist, har spelat elva landskamper för Sverige och representerat Djurgården sedan 2015. Bland annat fanns hon med i den trupp som bärgade ett svenskt OS-silver i Rio de Janeiro 2016.

Hon fick säsongen 2017 spolierad på grund av en svår knäskada. Och det blir inte heller något spel den kommande säsongen.

På Djurgårdens hemsida bekräftar Emilia Brodin att hon är gravid och får ställa in säsongen.

– Om allt går som det ska hoppas jag på att spela fotboll igen säsongen 2019, men just nu är allt fokus på det här, berättar Emilia Brodin.

”Vi är jätteglada”

Emilia Brodin är gift med Daniel Brodin, hockeyspelare i Djurgårdens A-lag.

– Vi är båda jätteglada över detta, det ska bli väldigt kul att få börja en ny fas i livet. Men det gör att comebacken kommer att få vänta ett tag till.

Djurgårdens sportchef och tränare Joel Riddez är glad för sin stjärnspelares skull.

– Först och främst är vi glada för Emilia och Daniel och hoppas allt ska gå bra. Förhoppningsvis föds det en ny djurgårdare i höst, dessutom med riktigt bra idrottsgener, det är alltid positivt. Vi hade hoppats att Emilia skulle spela med oss i år, men hon har skött detta väldigt proffsigt och jag har vetat om det ett tag så vi tittar redan på hur vi ska lösa det truppmässigt, säger han till Djurgårdens hemsida.

Läs hela artiklen på Expressen