JUST NU: Nya jätteboosten för Dif-namnet – vilket erkännande

JUST NU: Nya jätteboosten för Dif-namnet – vilket erkännande

Jonathan Augustinsson har spelat till sig en ordinarie tröja i Djurgården. Nu har vänsterbacken tagits ut i U21-landslaget. – Han har startat i princip varje match och får därför chansen nu, säger förbundskapten Roland Nilsson till svenskfotboll.se. 

I två års tid var Jonathan Augustinsson backup till Elliot Käck på vänsterbacksplatsen i Djurgården. Men Käck borta ur bilden har 21-åringen tagit chansen och gjort ett starkt cupspel där han startat samtliga fyra matcher för Blåränderna som har 9-0 i målskillnad inför semifinalen mot AIK/Örebro på söndag.

Nu belönas Augustinsson som tagits ut i U21-landslaget. Därmed går han i brorsan Ludwig Augustinssons fotspår.

– Jonathan Augustinsson var med och konkurrerade förra året, men föll bort då på grund av för lite speltid. Nu har han startat i princip varje match och får därför chansen nu, säger förbundskaptenen Roland Nilsson till svenskfotboll.se.

LÄS: HÄRLIGA TILLVARON EFTER DJURGÅRDEN 

Totalt har Nilsson tagit ut fyra debutanter till matcherna mot Turkiet och Cypern i EM-kvalet och det är Dennis Hadzikadunic (utlånad från Malmö till Trelleborg), Jonathan Levi (Rosenborg), Tesfaldet Tekie (utlånad från Gent till Östersund) och så Djurgårdens Jonathan Augustinsson.

Hela truppen HÄR!