E

Expressen

för 9 månader sedan

Brynässpelaren hånade motspelare – ångrar sig

Det var under en match mot Djurgården i SDHL. Brynäs Hanna Rylander, som gör sin tredje säsong med laget, ställde upp på en tekning med en av Djurgårdsspelarna.

Till Hockeypuls förklarar Rylander att hon fokuserade på att få in pucken i Djurgårdens zon, när hon tyckte att motspelaren gav henne en konstig blick. Då började hon håna motståndaren för dennes hörselskada. 

LÄS MER: Klubbchefen Johan Stark: "Hon tappade det helt" 

Enligt Rylander själv var det inget verbalt angrepp utan en gest.

– Jag sa inget, jag bara visade med kroppsspråket. Jag pekade mot örat och jag visste ju att hon hade en hörselskada. Sedan fortsatte jag med det när vi gick av isen, säger hon till Hockeypuls.

Bad om ursäkt

Efter matchen menar Rylander att hon skämdes och gick och bad om ursäkt till spelaren. 

– Jag mådde jättedåligt. Jag ville bara låsa in mig. Jag ville inte ens visa mig för laget, säger hon. Men jag tyckte ändå att jag hade gjort rätt som bett om ursäkt direkt efteråt.

"Fått ta skit på sociala medier"

Klubben stängde av henne i en match på grund av hur hon betett sig, men sedan kom det ett beslut från disciplinnämnden, som Djurgården hade anmält henne till. Hon blev avstängd i två matcher, och det innebar även att hennes namn offentliggjordes.

– Jag har fått ta mycket skit. På sociala medier – och jag har fått meddelande från personer som jag inte känner. Det har inte varit trevligt att läsa. Första veckan plockade jag bort Twitterappen ur telefonen. Jag orkade inte, säger Rylander.

Läs hela artiklen på Expressen