S

Svenskafans

för 1 år sedan

LHC-bloggen: Halvtidsbetyg #2

Betygen är satta enligt följande skala:
5 = Mycket bra
4 = Bra
3 = Godkänd
2 = Kan bättre
1 = All hope is lost

Först ut idag är Christian med sina betyg och trots att han är glad i att plocka fram motorsågen gick den förvånansvärt mycket på tomgång den här gången.

Målvakter -

30. JACOB JOHANSSON - 4 Jag tycker Jacob har gjort det extremt bra med tanke på de förutsättningarna han fått, det är inte lätt som målvakt att bara spela en match lite då och då. Dock tappar han en del enkla puckar förbi sig ibland och därför ingen 5:a i betyg.

50. JONAS "MONSTRET" GUSTAVSSON - 2 Jag är så nära en etta här att om jag lutar mig fram kan jag se den över kanten. MEN, detta betyg är satt med tanke på de enorma förväntningarna man hade på Jonas. Jag själv gick tidigt ut och sa att nu har vi en målvakt som kan ge oss guldet, stundtals har det varit så men alldeles alldeles för sällan. Ser inte bekväm ut vare sig i positionsspelet eller med klubban.

Försvarare - 
4. NICLAS LUNDGREN - 3 Som han började i höstas tyckte jag det fanns potential för högre betyg. Men jag vill se rejälare spel och bättre beslut på isen. 

5. ANTON BJÖRKMAN (Spelat för lite) 

37. ADAM GINNING - 3 Med tvekan godkänd. Ung, och massor av potential. Men har inte riktigt fått det att stämma under hösten. 

41. CHAD BILLINS - 3 Det blir inte bättre än godkänt, då jag vill se mer utdelning i det offensiva spelet. 

47. ANTON KARLSSON - 2 Jag har inte gillat vad jag sett av AK47 under hösten. Onödiga utvisningar i dumma lägen. Osäker med puck. Krånglar till det istället för att spela det enkla spelet.

51. KRISTIAN NÄKYVÄ - 4 Visst, livsfarlig i egen zon ibland då marginalerna är för små. Men när det funkar är Näkyvä en artist. Bra utdelning framåt, och jag tycker även defensiven fungerar bra. Tar ingen skit i närkamperna. 

53. EDDIE LARSSON - 5 Blir bara bättre och bättre. Har växt ut till en härförare i defensiven. Tycker att Larsson har tagit ytterligare steg i det fysiska spelet och har varit Clubens klart bästa back så här långt in i säsongen.

?77. PATRICK MULLEN - 2 "All hope is lost" kändes tufft. Men nära. Senaste matcherna har sett bättre ut, men självklart har man rätt att förvänta sig mycket mycket mer av Mullen.

Forwards-
8.DEREK ROY - 5 Fantastisk center, troligen en av ligans bästa. Bra tekare, och suverän passningar. Dessutom med skön attityd. Kommer bli oerhört viktig när det drar ihop sig framåt våren. Högsta betyg! 9. 

TONY MÅRTENSSON - 2 Visserligen hade jag inte räknat med att Mårtensson skulle ösa in poäng som när han var här sist. Men hans bidrag har varit av tveksam karaktär rent generellt. Kanske används han fel? Jag förväntar mig att han "är där" på ett helt annat sätt. 

11. MARK ZENGERLE - Avstår betygsättning eftersom han inte är kvar. 

12. SEBASTIAN KARLSSON - 5 Lätt att bara sätta "mycket bra" på spektakulära anfallsspelare. Men Sebbe håller jag som en av ligans bästa defensiva forwards. Grym i boxplay. Dessutom en spelare som driver på och gör laget bättre. Enormt hjärta. 

13. ANDREW GORDON - 5 Har, precis som Dan Tangnes varit inne på, kommit tillrätta bättre den här säsongen än förra. Lika bra som i förfjol, även om produktionen inte varit lika stark. Kommer till jobbet varje dag, och gör vad som krävs. 

17. FREDRIK KARLSTRÖM - 2 Verkar inte ha kommit in rätt i SHL. Om det är tempo eller något annat som fattas är svårt att säga. Jag är inte imponerad så här långt i alla fall. 

18. JAKOB LILJA - 4 Eftersom betyget avser hösten så här långt så måste det bli bra. Kan bli effektivare, men ställer till mycket oreda och ger motståndarna jobb. Nu väntar jag på att det ska lossna i slutspelet för Lilja också.

20. NICK SÖRENSEN - 4 En personlig favorit, som dock måste få mer utdelning för toppbetyg. Men Sörensen är en klasspelare, och jag tror utdelningen kommer. 

21. EMIL SYLVEGÅRD - 3 Lite för dålig kompis med pucken under hösten jämfört med i våras för ett högre betyg än godkänd. Vill kanske lite för mycket, och behöver nog fokusera på det enkla och fysiska spel som är hans grej. 

23. NIKLAS PERSSON - 3 Tycker Pajen gör det man kan förvänta sig. Inte mindre, men inte heller mer. 

40. KEN ANDRE OLIMB - 5 Växer för varje match, och är tillsammans med brorsan LHC's bästa anfallsvapen. Gör backcheckingen mycket bättre än i fjol. 

46. MATHIS OLIMB - 5 Enligt uppgift spelade han skadad förra säsongen. Det märks. För i år ser han ut som en helt ny spelare. Lite plottrigt med pucken emllanåt, men en fantastisk spelare att titta på. 

71. DANIEL OLSSON TRKULJA - 5 Såna här betyg styrs ju till stor del av förväntningar. Och jag hade nog inte några enorma förväntningar på "Trucken". Men han har gjort det lysande så här långt. 

84. JIMMY ANDERSSON - 5 Samma som ovan; utifrån förväntningarna måste jag ge högsta betyg. Tar sin roll, är på jobbet varje dag, och hänger en och annan kasse. Underbar inställning.

Sist men inte minst kommer mina egna betyg, hoppas ni har tyckt det varit roligt att läsa vad redaktionen har tyckt och tänkt under säsongen. Nu laddar vi för match mot Djurgården, en match jag personligen äntligen kommer få se på 

Målvakter -
30. JACOB JOHANSSON - 4 Man ska vara bra för att få en fyra, och efter förväntningarna har Johansson gjort det bra.
50. JONAS "MONSTRET" GUSTAVSSON - 2 Klarar sig från en etta på grund av ett par riktigt bra matcher. Men Gustavsson har långt ifrån levt upp till sin status som stjärna. För dålig lägstanivå, och alltför sällan riktigt hög nivå. Bättring krävs.

Försvarare - 
4. NICLAS LUNDGREN - 3 Godkänd men inte mycket mer, bra i positionsspelet men för mig är han alldeles för slapphänt när det kommer till det fysiska spelet. Håller en jämn nivå utan att glänsa 

5. ANTON BJÖRKMAN (Spelat för lite) 

37. ADAM GINNING - 2 Så lovande och speciellt med tanke på de fina inhoppen han stod för föregående säsong. Det här året har det dock inte lossnat, tafatt i defensiven och långsam i både skridskoåkning och passningsspelet. Är dock pga sin ålder uppe och snuddar på 3:an

41. CHAD BILLINS - 4 Stabil, bra passningsspelare och vågar hålla i pucken. Har dock lidit offensivt pga att Linköping valt att spela säkrare bakåt den sista tiden. Hade gärna sett mer från han spel i PP

47. ANTON KARLSSON - 2 Vad har hänt med AK47:an? Ser vilsen ut och spelar ofta fast sig själv och medspelarna. Har förlorat lite av sin pondus som han byggde upp under förra säsongen. Kan mycket bättre.

51. KRISTIAN NÄKYVÄ - 5 I toppen av backarnas poängliga och en helt annan spelare defensivt jämtemot förra året. Ser dessutom rejälare ut i närkampsspelet och därmed är Kristian komplett för mig och min första 5:a

53. EDDIE LARSSON - 4 Väldigt bra när han är bra, rejäl i spelet och tar för sig. Offrar sig även fysiskt och det känns som han spelar mer med kroppen det här året. Försvinner dock helt i vissa matcher och därav blir det ingen 5:a

77. PATRICK MULLEN - 3 Hade ni frågat för en månad sen hade det här varit en solklar etta. Fortfarande lite slö i skridskoåkningen men visar prov på ett lugn med pucken och ett bra passningsspel. Får han tiden hittar han ofta passningar ingen annan ser.

Forwards-
8.DEREK ROY - 5 En njutning på isen! Fina handleder, fantastisk skridskoåkning. Dessutom ser man att han vill ta plats även när det blir lite tuffare matcher, något som vi saknat de senaste åren. Att han har ett bra "quick release-skott" och är en bra tekare ser till att sätta lite guldkant på femman.

9. TONY MÅRTENSSON - 2 Precis som många av mina kollegor visste jag att inte Mårtensson skulle vara samma poängspruta som tidigare men gud, var är känslorna? bryr han sig? vad har hänt med de känsliga handlederna som vi njöt av för flera år sen? Har gjort det bra poängmässigt utomlands så vad kan det vara som gör att han inte klarar av SHL?

11. MARK ZENGERLE - 1 Så länge jag försvarade Mark med orden att det skulle lossna närsomhelst och dessutom när jag fick höra att han hade börjat köra dubbla pass. Men, det var försent för Mark som nog kan kvala in på topp 5 av Clubens sämsta värvningar.

12. SEBASTIAN KARLSSON - 5 Stort hjärta, pådrivare, offrar sig hänsynslöst, är den första som klappar om en spelare som gjort något bra. Sebbe K - vad skulle vi göra utan dig? 

13. ANDREW GORDON - 4 Tappade bort sig själv förra säsongen men har i år hittat tillbaka till den Flash Gordon vi alla älskar. Åker mycket skridskor, har ett bra skott och stort hjärta. Om han bara kunde se till att träffa målet lite oftare är inte 5:an långt borta.

17. FREDRIK KARLSTRÖM - 2 Slapp i försvaret och stundtals dålig positionering samtidigt som det inte händer mycket framåt. Har en tung säsong men hoppas han hittar vägen upp från formdippen. 

18. JAKOB LILJA - 3 Åker mycket skridskor och gör det väldigt bra men har svårt att ge något högre än en trea när det bränns så mycket lägen. Är ett bra hot att ha i mixen av spelare men måste bli lite mer jävlig att möta.

20. NICK SÖRENSEN - 3 Inte fått det att lossna än, mycket tack vare en envis skada men han har börjat varva upp. En målfarlig powerforward som dessutom är beredd att offra sig defensivt för klubbmärket och lagkamraterna. En favorit som kommer vara nära en 5:a i slutet säsongen.. 

21. EMIL SYLVEGÅRD - 3 Helt okey säsong, kommer till bra lägen men bränner oftast densamme. Är ändå nära en fyra med sitt slit och uppoffrande spel.

23. NIKLAS PERSSON - 3 Skulle jag ha tillgång till omklädningsrummet gissar jag att detta skulle vara en 5:a men nu får vi nöja oss med det jag ser. Pucksäker och bra i tekningscirkeln. Får han tid på sig kan han dessutom servera en macka eller två. Pajen är klart godkänd den här säsongen.

40. KEN ANDRE OLIMB - 4 Sliter bra, farlig framåt men likt sin bror har han problem att gå på mål. Har ett bra skott och är som farligast när han låter Mathis hålla i pucken och själv ser till att hamna i rätt läge. Tillsammans med brorsan är de vårt vassaste vapen framåt. 

46. MATHIS OLIMB - 5 Har förbättrat sin defensiv och hämmas inte den här säsongen av någon skada. Rapp i skridskoåkningen och stark i kroppen har han terroriserat de flesta försvar den här säsongen. Det här var den Mathis Olimb vi ville ha, välkommen tillbaka!

71. DANIEL OLSSON TRKULJA - 4 Är lite inne på Christians linje här men tycker ändå att en 5:a skulle varit för högt. Har dock gjort det fantastiskt bra och är såhär långt en kanonvärvning.

84. JIMMY ANDERSSON - 5 Fantastisk inställning, kommer till jobbet varje dag och är faktiskt ganska het på kassen. Går ofta rakt på vilket jag gillar och är inte rädd när det hettar till. En rollspelare som sköter det med bravur!

Läs hela artiklen på Svenskafans