D

DIF Hockey

för 1 år sedan

Djurgården fortsätter åka segertåg

Likt senast vi välkomnade SDE till Hovet skulle det komma att bli vad som till synes kan se ut att vara en enkel match, inte alls helt glasklart. Det kastades puckar, flängdes fram- och tillbaka och det var inte förrän i tredje perioden som det skulle komma att bli nervöst ända in själ och hjärta. Det kvitterades, togs ledning, reducerades, men till slut gick Djurgården som vinnande lag när slutsignalen ljöd och resultatet landade på 4-3.

Roger Öhman berättar som tidigare sin syn på matchen som helhet.
– Första perioden är ganska okej. Det är ingen topperiod men tycker ändå det vi spelar helt okej. Önskar vi hade kunnat komma upp i lite högre fart men annars tycker jag att vi gör en ganska hygglig första period. Vi släpper puckarna, det är lite detaljer som vid teckningarna som inte är bra, vi är inte riktigt noggranna i egen zon innan vi sätter press, som vi är när vi möter topplagen.

– Andra perioden kommer vi ut som ett nytt lag. Vi skapar mycket målchanser vilket jag inte tyckte vi gjorde i första. Vi fick inga mål i den perioden men vi hade trots allt 18 skott, och vassa lägen men man möter alltid en målvakt också och hon var väldigt bra.

– Tredje perioden tycker jag är sådär. Vi startar rätt så bra första minuterna men så får de 1-1 målet lite olyckligt och efter en stund tog vi en timeout, och sa att nu går vi för detta. Lyckligtvis gjorde vi mål på första bytet men sen får vi 2-2 direkt i häcken direkt efter men det hann aldrig riktigt kännas tungt. Kändes som att tjejerna liksom, nu kör vi och sen fick vi 3-2 och sen 4-2 i slutet och de hinner reducera till 4-3.

Det blir något nervöst i båset in i det sista?
– Absolut. Det är i slutet på matchen allting händer, men på något sätt så trägen vinner och vi fortsätter pumpa på och orka jobba.

"Hur ska vi lyckas överlista dem?"

Öhman har sedan ganska tidigt skede uppmärksammat att målvakterna i den här ligan är svåra att överlista och väldigt bra, vilket således leder till att det blir många skott men långt ifrån lika många mål.
– Vi jobbar med olika sätt men målvakterna är oerhört bra i den här ligan. Man ser att de flesta lagen har svårt att göra mål, målvakterna är väldigt bra skolade. Det är något som svensk damhockey får titta på, hur ska vi lyckas överlista dem?

– Vi tittar varje dag på olika varianter hur vi ska göra mål. Vi gör ändå fyra idag så det är godkänt, och brukar räcka för att vinna matcher.

Med kvällens vinst inräknad har Djurgården nu vunnit 12 av 13 matcher och forsätter därmed sitt segertåg till nästa match som är på söndag.
– Känns bra att vi är på ett vinnarspår och det är positivt. Även kul för Lindh, Östlund och J.Johansson att hela den kedjan fick göra mål. Jätteskoj då den kedjan jobbade otroligt hårt idag, det får vi ta med oss till söndag.

När är nästa match? På söndag välkomnar vi serieledande Linköping till Hovet kl 16.30. Hoppas på mycket folk som kan heja Djurgården till ännu en vinst men framförallt en sista vinst innan juluppehållet.

Läs hela artiklen på DIF Hockey