F

Fotbolldirekt

för 1 år sedan

AVSLÖJAR: Intensiva förhandlingar – Sam Johnson landar i Göteborg

Efter tolv mål i division 1 för Frej 2014 värvades Sam Johnson till Djurgården. Liberianen visade att han klarade den stora nivåskillnaden på ett extraordinärt sätt och efter debutsäsongen i allsvenskan hade anfallaren noterats för tio mål.

2016 inleddes också succéartat för Johnson som på tolv matcher mäktade med sju allsvenska fullträffar och i mitten av juli samma år såldes den nu 24-åriga stjärnan till kinesiska Wuhan Zall för stora pengar.

Redan nu talar det mesta för att Johnson återvänder till Sverige, men inte till Djurgården utan till antagonisten IFK Göteborg. FotbollDirekt erfar att parterna muntligen är överens och att det bara är formaliteter som återstår innan kontraktet skrivs på. FD kan också berätta att anfallaren landar i Göteborg i början av nästa vecka.

Johnson anländer till ett Blåvitt som haft ett tungt 2017, men under nya tränaren Poya Asbaghi väntas storklubben få en nystart. Anfallarna i dagens IFK Göteborg består av Tobias Hysén, Elias Már Omarsson och Patrik Karlsson Lagemyr. Mikael Boman sitter på utgående kontrakt och har ännu inte gett besked om han väljer att förlänga eller lämna som Bosman.

Läs hela artiklen på Fotbolldirekt